2 януари 2019-Нюз Фронт.

Най-кървавият политик от нашата съвременост Порошенко планира повторно въвеждане на военно положение в Украйна съвместно със западните си куратори. Това съобщи официалният представител на Народната милиция в ЛНР подполковник Андрей Марочко.

 

«Порошенко готви поредна провокация, чрез която да въведе повторно военно положение в Украйна с цел отлагане на предстоящите президентски избори и повишаване на рейтинга за сметка на измислената «руска агресия», като плановете се дирижират от западните куратори»,- заяви подполковник Марочко.

 

Подполковник Марочко добави, че така наречените западни партньори на Украйна през 2019 ще продължат да спонсорират братоубийствената война в Донбас.

 

Припомняме, че пълномащабното настъпление подготвяно от Киевския режим беше избегнато по време на новогодишните празници благодарение на изтичане на информация, която освети плановете на Киевския режим и западните инструктори.

Но, че плановете се пренаписват отново и отново свидетелстват активните действия на Запада.

» Директорът на Евразийскияй център » Атлантически съвет» (Atlantic Council) и бивш посланик на САЩ в Украйна Джон Хърбст, косвено потвърждава това със заявлението си относно готовността на Вашингтон да предостави на украинските военни огромна партия въоръжение.

 

По-рано стано известно, че въпросният Хърбст, в едно от интервютата си за «Радио Свобода» споделя плановете на американските власти относно Украйна и Русия в най-близка перспектива.

В частност, американецът анонсира новите антируски санкции, които скоро ще бъдат въведени ( повод винаги могат да си измислят) и нови доставки на оръжия за Украйна.

Още на 17 декември 2018 година специалният представител на САЩ по въпросите за Украйна Курт Волкер анонсира, че такива доставки ще има в най-скоро време.

Вече през октомври стана известно, че САЩ отменят ембаргото за доставка на оръжие и боеприпаси в Украйна. Тук не можем да не си зададем логичния въпрос: а защо?

Продължаваме да следим ситуацията в развитие.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;