Куба празнува 60-та годишнина от победата на Революцията

Куба

Куба отбеляза 60-ата годишнина от революцията, с която Фидел Кастро дойде на власт.

На церемонията в град Сантяго де Куба държавният ръководител и първи секретар на Кубинската комунистическа партия Раул Кастро порица завръщането на САЩ към враждебна политика спрямо социалистическия остров, предаде Франс прес. Това съобщава Флаш нюс.

Куба празнува 60-та годишнина от победата на Революцията

„Правителството на САЩ, изглежда, отново поема по пътя на конфронтацията с Куба и представя нашата мирна и солидарна страна като заплаха за региона“, заяви бившият президент на острова в речта си.

В края на 2015 г. Вашингтон и Хавана започнаха исторически процес на сближаване, възстановявайки дипломатическите си отношения след десетилетия на враждебност.

Куба празнува 60-та годишнина от победата на РеволюциятаСлед като Доналд Тръмп встъпи в длъжност като президент на САЩ в началото на 2017 г., помирението приключи. Новият американски държавен глава запази наложеното през 1962 г. ембарго и обвини Куба, че заедно с Венецуела и Никарагуа е част от „тройката на тиранията“.

Куба празнува 60-та годишнина от победата на Революцията

„Отново искат да изкарат Куба виновна за всички проблеми на региона“, заяви Раул Кастро и повтори, че Хавана е готова на цивилизовано съвместно съществуване в мир и взаимно уважение.

Той обвини „крайната десница във Флорида“, където живеят множество бежанци от Куба, че контролира американската политика спрямо острова.

Коментари:

Зареждане ...