2 януари 2019-Нюз Фронт.

ФСБ ( Федерална служба за сигурност) осуети сериозна операция на американските разузнавателни служби в Русия, заяви генерал-майор ФСБ, член на Съвета по външна и отбранителна политика Александър Михайлов.

По-рано стана известно, че американски гражданин  (Пол Уилън) е бил задържан по време на шпионска дейност в Руската Федерация. Американецът е с повдигнато обвинение за шпипнаж.

 

 

Генерал-майор Александър Михайлов отбеляза, че задържането и разкриването на агенти на САЩ в Русия изключително рядко се разгласява публично, но ако ФСБ този път си позволява да го направи, значи, акцията, която е провеждал задържаният агент е била достатъчно сериозна.

» Бдителността и високият професионализъм на руските спецслужби са провалили планираната операция на американските колеги»,- подчерта в коментар за агенция Inforeactor генералът от ФСБ Русия.

 

Също така, от ФСБ предупредиха, че след такова задържане САЩ ще започнат скоро да «заявяват» нови грехове извършени от Русия.

» Важно е да се отбележи, че ФСБ никога не задържа чуждестранни агенти без сериозни за това основания»,- добавя генерал-майорът.

 

Операцията по задържането на американският агент е проведена на 28 декември, други детайли не се разкриват.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;