В Новогодишната си реч Путин призова жителите на страната да се обединят, отбелязвайки, че Русия никога не е имала помощници.

В западните СМИ обръщанието на Путин към руснаците бе прието като хвърлена ръкавица.

Авторът от «Дейли стар» в духа на обичайната за британската преса антируска риторика реши, че по такъв начин Путин «отхвърля Запада».

Макар точно Лондон да е един от основните «отхвърлячи» чрез въвеждането на антируските санкции.

Превод:

Путин заяви, че Русия не се нуждае от външна помощ и помоли жителите на страната да се обединят.

Руският лидер произнесе речта си на фона на Кремъл в най-популярния телевизионен ефир в страната.

«Ние никога не сме имали и никога няма да имаме помощници, — каза Путин. — Затова ние трябва да бъдем сплотен, единен, силен екип.

И нека дружбата и добрите надежди, които обединяват всички нас, ни съпровождат в бъдещето, помогат ни в работата, в достигането на общите ни цели».

Путин призова всички руснаци да се обединят и каза, че Русия я очакват промени към по-добро.

«В новогодишната нощ, както в детството, ние си пожелаваме желания, очакваме късмет и успех, и нека те се сбъднат», каза още Путин.

  • Но ние всички знаем прекрасно, че за да постигнем най-доброто за себе си, за своето семейство, за родната страна, това е възможно само със собствени усилия, с обща работа.
  • Предстои ни да решим немалко насъщни задачи в икономиката, науката и технологиите, в здравеопазването, образованието и културата.
  • И главното — стъпка по стъка да постиганем повишаване благосъстоянието и качеството на живот».

Това изявление прозвуча на фона на трудните отношения на Русия със Запада, които се изостриха през 2018 година, особено след опитите за убийство на Скрипал в Солсбъри, пише изданието.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей прехвърли вината върху Русия, обвинявайки я в нападение, но Путин отрича съпричастността на страната му към това.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/750794/russia-vladimir-putin-new-year-address-donald-trump-united-states-world-news

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;