Московската полиция с нестандартно въоръжение

Московските власти ще използват специални безпилотни летателни апарати за борба със злосторници, съобщава в. ”Известия”.
Полицията вече е получила първата партида специализирани дронове, разказва шефът на столичния департамент за регионална сигурност и борба с корупцията Владимир Черников. Това съобщи Bnews.

Полицейските дронове ще се използват за наблюдение, патрулиране и оглед на местопроизшествия. Освен това ще бъдат снабдени с техника, способна да обезврежда безпилотни апарати, които правят незаконни видеозаписи или доставят забранени товари.

Новите апарати ще се базират в две полицейски коли с висока проходимост.

Те ще могат да неутрализират всеки дрон, управляван дистанционно или използващ Джи Пи Ес, смята Михаил Липатов, генерален директор на компанията «Ем индъстрис» (M-Industries), разработваща дронове и роботизирани системи.

Засега системите действат в изпитателен режим. Небето над Москва в рамките на околовръстната магистрала е затворено за полети, като изключение се прави само за спешните служби. Отвъд шосето може да се пускат дронове, но само с разрешение от властите на Москва.

Тагове: ; ; ;