Националните отбори по художествена гимнастика ще имат нова зала за тренировки.
Снимка: БТА

Един милион и 500 хиляди лева ще се вложат в изграждане на зала, където да тренират националните отбори по художествена гимнастика. Правителството отпусна днес средствата на Министерството на спорта, което ще обяви обществената поръчка за изграждането.

Разширението ще е непосредствено до сегашната зала за тренировки на стадион „Раковски“ и се очаква залата да е готова до края на следващата година.

Илияна Раева, председател на българската федерация по художествена гимнастика каза, че новата зала е дългогодишна мечта.

„Това е един исторически ден за българската художествена гимнастика — да имаме зала, която да може да побере всички национални гарнитури и да можем да тренираме така, че нашите успехи не само да продължават, а да стават и по големи. Още килими, на  които състезателките много по добре и много по успешно да провеждат своите тренировки“, каза тя.

А капитанът на ансабъла «Жени» Симона Дянкова допълни:

„Това наистина е една огромна мечта. Сега сме по мотивирани от всякога и съм сигурна, че ще продължаваме да сме всеки ден  в залата да работим здраво и да не спираме да носим все по големи успехи за България. Благодаря много.“

Ансамбълът по художествена гимнастика благодари и подари на премиера златна топка с подписите си.

„Благодаря и на вас. Трябва да си изпълняваме ангажиментите си, иначе всички обичат да се снимат много, а като трябва да се построи зала, където трябва да се върши работа, малко мераклии се явяват“, отвърна Бойко Борисов.

Тагове: ; ;