24 декември 2018-Нюз Фронт.

Конфликтът между Русия и Украйна може да прерасне в сериозни стълкновение след инцидента в Керченския пролив. Такъв материал публикува в събота, 22 декември британското издание The Daily Express.

Съдейки по това, как се поднася информацията, може да се направи извод, че западните медии са получили «бойна задача»- подготвяне на информационната почва.

А подготовката включва, разбира се, изначално внушаване на публиката, че «Русия ще е виновна». Защото план, определено има. И този план определено се следва. Въпросът е, дали в действителност, авторите-сценаристи, си дават ясно сметка какво би коствало на цялото човечество реализацията на подобен умисъл.

 

Според авторите на материала, руският военен кораб явно е готов към «решителни действия».

«Руската ракетна фрегата се движи към Азовско море от Крим в условия на напрежени, което може да предизвика Третата световна война между Москва и Украйна ”, пише британското издание.

Тоест, косвено потвърждават, че все пак, Западът ще използва Украйна за разпалване на военен конфликт, в който да бъде обвинена Русия. И върви информационна подготовка на масовата публика.

» Отношенията между страните се намират в крайно нестабилно състояние след присъединяването на Крим към Русия през 2014 година, а също и събитията в Донбас»,- подчертават от британското издание.

» Кризата рискува да подтикне страните към открит конфликт», — се казва още в публикацията, с което лекичко и без да искат, британските журналисти издават част от военния сценарий на САЩ и Великобритания как би трябвало да изглежда ситуацията пред световната общност.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;