24 декември 2018-Нюз Фронт.

През януари в Украйна се очаква официалното пристигане на група британски военни анализатори. Други групи британски спецподразделения вече са на място.

Група военни от ВМС на Великобритания ще пристигне през януари в Украйна за да определи необходимата помощ за украинските ВМС. Новината съобщи военния министър на Украйна  Степан Полторак.

 

 

Напоследък висши държавници от Великобритания и САЩ не смогват с графиците само и само да успеят да отскочат до Украйна. Така например, държавния секретар на САЩ успя да провери как е ситуацията, а също така държавният секретар  на Великобритания по въпросите на отбраната на Гевин Уилямсън.

 

Военният министър на Украйна Полторак обяснява тези срещи с въодушевление отбелязвайки, че са свързани с началото на работата по подготовката на морски пехотинци. А това навежда на мисълта, че варианта за нова готвена провокация по море, за създаване на военен конфликт не трябва да бъде изключван.

 

» През януари в Украйна ще пристигне група военнослужещи от военно-морските сили на Велиобритания за организация на взаимодействи, планирани съвместни учения, а също определяне на необходимата материално-техническа помощ за Въоръжените сили на Украйна»,- отбеляза Полторак.

 

Според думите му, страните са разгледали възможности за разширяване на формата и излизане на ново ниво на подготовка в рамките на учебно-тренировъчната програма  Orbital, а също така разширяване на военно-техническо сътрудничество.

Целта на ученията- повишаване на нивото готовност на войските за отразяване на вероятна «атака от страна на Русия».

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;