FRANCE-PARIS-

Снимка: XINHUA

Между 200 и 300 мигранти, кандидати за убежище и хора без документи за самоличност направиха опит снощи да нахлуят в парижкия театър «Комеди-франсез», за да поискат от управителя да им организира среща с вътрешния министър Кристоф Кастанер, предаде Франс прес. Това съобщи БТА.

Към 21 ч. местно време малка група мигранти направиха опит да нахлуят в театъра, където се играеше пиесата «Лукреция Борджия» от Виктор Юго, но бяха изтласкани от охраната.

Малко по-късно към тях се присъединиха още 200 мигранти, главно от Африка, южно от Сахара, и отново се опитаха да проникнат в прочутия парижки театър и да прекъснат представлението.

Много бързо на място дойде полиция, пусна граната със сълзотворен газ и обкръжи мигрантите.

Целта им е била да стигнат до управителя на театъра Ерик Руф и да поискат от него да им организира среща с вътрешния министър Кристоф Кастанер.

«Дойде ми до гуша. Тук съм, за да поискам уреждане на документи», каза 35-годишният Абдулай, готвач от Мали, който няма документи за самоличност и работи на черно във Франция от 2011 г.

«Искам документи и място, където да спя», каза 32-годишният суданец Абдала, който е пристигнал във Франция преди две години и спи на улицата, под един мост, добавя АФП.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;