14 декември 2018- Нюз Фронт.

Появиха се още косвени потвърждения за подготовката на настъпление от ВСУ по Мариуполско направление.

На 12 декември, в Мариупол пристига началникът на Обединеният оперативен щаб на ВСУ, генерал-лейтенант Наев.

По официални канали ( има се предвид вътрешна документация, не медии) е преминала информация, че Наев е пристигнал в щаба заедно с чуждестранни военни аташета, с цел- опознаване на обстановката на линията на съприкосновение.

 


В действителност, основна цел на посещението на високопоставеният украински военно-началник е било провеждането на оперативно съвещание с ръководителите на съединения, задействани в провеждането на оперции на окупационните сили (ООС). На съвещанието са присъствали командири от 128 десантно-щурмова бригада, 79 ОДШБ  ( отделен десантно-щурмови батальон)(«Николаевская»), 36 и 56 мотопеходни бригади, ръководството на неонацисткия полк «Азов».

В кабинета, където е протичало специалното заседание, е присъствал и командирът на ОТГ «Изток» Евгений Мойсюк, който малко преди това получава генералски пагони от ръцете на Порошенко.

 

( Евгений Мойсюк)

Отчитайки самият факт на провеждане на такова статусно за ВСУ съвещание, в условията на въведеното специално и предварително военно положение, все по-напрегнатата обстановка в света, а също така, че информацията за тази среща се крие, може да се смята, че въпросните сведения са още едно, косвено потвърждение за подготовката на мащабно настъпление срещу Донбас, което се ръководи от западните «инструктори».

Продължаваме да следим ситуацията в развитие, очаквайте подробности.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;