В Плевенската панорама утре скаути ще говорят за подвига и за приятелството, съобщиха от Регионалния военноисторически музей. Това съобщи БТА.
Интересната младежка инициатива ще започне от 10.00 часа в залата на историческия паметник. За втора поредна година Скаутски клуб «Лъвче» към Организацията на българските скаути организира среща под мотото «Плевен-град на подвиг и приятелство» с основна тема за Освободителната война през погледа на младите хора.
До момента са заявили участие училища от Плевен, София, Враца и Русе. Задочно ще участват и ученици от Москва, Санкт Петербург и Суздал.
Целта на форума е да предизвика интереса на младите хора да проучват исторически материали, да дискутират по темата за Освобождението през призмата на техния младежки поглед.
Гостите на срещата ще бъдат запознати и с възможностите за туризъм в Плевен и региона и ще се предвидят бъдещи младежки прояви. Туристическият поток към Плевен расте през тази година — има увеличение със 7 на сто, спрямо 2017 година, но потенциалът е по-голям, смятат организаторите.
Плевенската панорама ще работи със свободен вход на 10 декември — понеделник, по повод Деня на Освобождението на Плевен.

Тагове: ; ;