8 декември 2018-Нюз Фронт.

Американският президент Доналд Тръмп не се сдържа и даде обясние за избухналите масови протести, които залюляха Франция. Ако някъде по света се случва нещо, което изглежда много като «демокрация» или порив за внезапна «демокрация», не трябва да забравяме за това, че няма нищо случайно. В потвърждение на това, като истински световен блогер, президентът на САЩ Доналд Тръмп направи пореден пост от страницата си в  Twitter.

 

 

 

 

 

Доналд Тръмп откровенно подкрепи протестните акции, отбелязвайки, че безпорядките са свързани и с Парижкото споразумение по климата, което според него удря и самата Франция.

 

» Народът не желае да плаща големи суми, внушителна част от които ще отиде за държави от третият свят ( където даже няма пълноценна власт) само, за да бъде защитена екологията», пише Ттъмп, иуверявайки, че «жълтите жилетки» са именно в негово подкрепа и на негова страна, скандирайки лозунги» Искам Тръмп».

 

В публикацията си Тръмп не забравя да спомене и » единната европейска армия», която именно френския лидер Еманюел Макрон  предложи като идея, включително и за защита от САЩ.

В края, Тръмп отбелязва, че Вашингтон иска от Париж да плаща за членството в НАТО, добавяйки, че Германия плаща скромните 1 %, но пък Макрон съвсем е решил да тръгне срещу системата,

 

 

Фактически американският президент изброява всички конфликтни моменти между Вашингтон и Париж.

И от постовете му, личи, че признание, че всъщност вълната протести не е просто спонтанно народно недоволство, а наказание за твътде своенравното поведение на Франиция.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;