8 декември 2018-Нюз Фронт.

Бойците от терористичната организация » Ислямска държава», с която уж се бори международната коалиция възглавявана от САЩ, могат само да наблюдават, как с тази «борба» се решават всичките им основни задачи и проблеми. Приятел в нужда се познава.

 

 

В град Хаджин, разположен в сирийската провинция Дейр-ез-Зор е разгърнат поредния «антитерористичен» терор, от про-американската въоръжена групировка «Сиройски демократични сили»* ( названието на групировката умишлено съдържа «сирийски» за заблуда на противника- бел.ред), с подкрепата на авиацията на САЩ.

 

Военно-въздушните сили за наколко часа успяха да унищожат голямо количество инфраструктура, включително и няколко медицински учреждения. Да им е по-лесно на терористите после.

 

За съжаление, подобна мащабна операция не може да мине без жертви. Според различни данни, американската авиация за всеки случай е ударила и по своите , тоест по терористите, в резултат на което са загинали няколко полеви командира. Но местните информационни ресурси съобщават за десетки убити сред мирното население на сирийския град. За тях САЩ не съобщават обаче.

По-рано Министерството на външните работи на Русия заяви, че окупацията от американския военен контингент на сирийска територия е възможно част от плана по разцепване на Сирия на няколко части.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;