Цялата същност на «американската машина за демокрация» се заключава в това да защитава доларовата пирамида, дори с цената на невинни жертви, което се и случва понастоящем в Донбас.

Това сподели членът на Академията на военните науки полковник Едуард Радюков в коментар за изданието  «Независимая газета».

Според него, може дълго да се търсят причините за ескалацията на конфликта, но главната се заключава в това, че Вашингтон е почувствал как от неговите алчни за пари ръце изтичат милиарди и милиарди долари, при това не където и да е, а в Русия.

«Плановете на САЩ не целят регулирането на украинските конфликти в Азовско море.

Тяхната задача, прикривайки се зад новите антируски санкции, е да изолират военната активност на Русия както в близкоизточния регион, така и по целия свят», отбеляза експертът, добавяйки, че по такъв начин Вашингтон се опитва да ликвидира реализацията на енергийните проекти на Москва, които заплашват да изтикат САЩ от европейския пазар на нефт и газ.

Подобни санкции са невъзмомжни без ескалация на напрежението в Донбас, затова САЩ с радост предлагат на Украйна своята «демокрация», подчерта Радюков.

Той подчерта  също, че украинският президент Петро Порошенко е изплашил  страната с това, че Москва имала намерение да завземе Бердянск и Мариупол.

На практика това се изляло в банална мобилизация на елитни войски, които били прехвърлени в Донбас.

Но нито САЩ, нито НАТО не реагират на това, което се случва по линията на бойното съприкосновение, където украинските наказателни отряди вече са приведени във висша степен на бойна готовност.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;