6 декември 2018-Нюз Фронт.

Докато измъчените, многострадални украинци преживяват тъмните времена на въведеното от Киевския режим военно положение, надявайки се, че президентските избори, които трябва да се състоят през март 2019 ще им дадат шанс да се освободят от палача си в лицето на Порошенко, надеждата вече е продадена за няколко милиона долара. Няма да се учудите на кого.

 

Канадското правителство е решило «да подкрепи украинската демокрация», като отдели за провеждането на изборите 24 милиона долара. За «инвестицията» съобщи самият външен министър на Канада Христя Фриланд, по време на заседание на Съвета на външните министри на страните членки в ОССЕ.

 

Според думите на канадския министър, щедрия жест ще позволи » да се подкрепи максимално висока избирателна активност сред гражданското общество».

Отделно, докато канадската дама- министър обяснява идеята как и за какво ще се харчат парите отделени за избори в Украйна, последната се изпусна добавяйи, че част от средствата ще бъдат разпределени за

» независими медии и противодействие на дезинформацията»

 

Нееднозначната подкрепа на съмнителна демокрация, показва апетите на Запада да правят каквото си искат с «проекта Украйна», без да се съобразяват с нормите на международното право, и въобще без да се интересуват от това как живеят украинците в такива условия.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ;