Военен медальон и архивни документи на червеноармееца Леонтий Иванович Болшаков бяха връчени на неговите роднини по време на митинг на тюменските отряди, посветен на Деня на Незнайния войн.

Това съобщи Министерството на отбраната на Руската Федерация.
Снимката е на Министерството на отбраната на Руската Федерация.

Роденият през 1909 г Леонтий Болшаков е бил боец от 246-та стрелкова дивизи и е загинал в боевете за Андреевските височини в Тверска област.

Неговите останки са погребина през 2013 г. във военния мемориал в селището Брод.

През 2018 г. са открити неговите роднини.

На 3 декември в Русия отбелязват «Деня на незнайния войник». Германия не остана встрани. Берлин и Кьолн взеха участие в събитието. В 11 часа сутринта в Берлин до Паметника на Война-освободител в Тиргатен се събраха представители на обществени организации от Берлин: «Безсмъртния полк Берлин», «Офицери на Русия», «Координационен съвет на съотечествениците», международната организация CLOBOL RIGHTS of PECAEFUL PEOPLE» , деца от руски училища в Берлин, представители на посолствата на Русия и Германия..

Във времето, когато се опитват да пренапишат историята, опитват се да зачеркват от паметта съветския народ и подвига на Съветския войник-освободител, ние сме задължени да отдадем дължимото на паметта на Неизвестния войник. Особено трогателно е, че мероприятието бе проведено в центъра на Берлин, на мястото, на което бе поставена краят на фашизма.

Тагове: ; ;