ЧЕЗ е подготвено добре за зимния период. Това заяви регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал пред журналисти в подстанция «Витоша». Това съобщи БТА.

Той допълни, че досега е направено всичко възможно, доколкото позволява инвестиционната програма, за да може дружеството да осигури подготовката за зимата. «Разбира се, ако условията станат много лоши, може да има проблеми, но аз съм убеден, че съм готови и подготвени да реагираме възможно най-бързо», увери Карел Крал.

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България не пожела да коментира какво се случва с продажбата на активите на дружеството в България, защото той не е част от екипа, който води преговорите.

Карел Крал добави, че няма проблем за мотивацията на работещите в ЧЕЗ в България, защото за тях нямало значение кой е собственик и акционер. Той изтъкна, че инвестиционните програми на електроразпределителното дружество продължават и в момента, готови са тези и за следващата 2019 година.
Сделката няма да повлияе върху цената на тока, защото тя се определя от енергийния регулатор, категоричен бе регионалният мениджър на ЧЕЗ за България.

Тагове: ; ;