Странен нов политически проект се пече на «Раковски» 134 —  стяга го бившият здравен министър от кабинета “Борисов 2” Петър Москов. Партията ще се учреди още след Нова година, пише “24 часа”.

Първо идеята била новата политическа формация трябвало да се конфигурира и едва след това да се търсят съюзи. Сред възможните партньори обаче със сигурност се пъчи лидерът на НФСБ Валери Симеонов, с когото Москов дели един адрес в момента — знаковата сграда на СДС на “Раковски” 134.

Макар че в края на 2016 г. ДСБ го изключи от редиците си, понеже остана сред най-верните министри на Борисов при излизането на малкия партньор от управлението, Москов остана в Реформаторския блок като индивидуален член и негов говорител. По същото време бившите му съпартийци спряха да идват на сбирките в централата на СДС.

Както е печално известно към днешна дата РБ въобще не съществува. Междувременно 2 етажа от “Раковски” 134 получи за централа фронтът на доскорошния вицепремиер Валери Симеонов.

Сред евентуалните бъдещи партньори на Москов се спрягат вечните коалиционери за власт и изгода- Красимир Каракачанов и неговата ВМРО.

Сред съмишлениците в бъдещата партия според запознати е Ивайло Цветков — Нойзи, който бе сред лицата на “Нова република” на Радан Кънев и дори произнесе реч, която бе рекордьор по споделяния в интернет. Той обаче намирал повече допирни точки не с екслидера на ДСБ, а с изключения оттам д-р Москов.

Така на практика Москов измества “Атака” на Волен Сидеров в конструкцията, подкрепяща властта. Последният вече почти сигурно тръгва с Николай Бареков в друг консервативен съюз, без Каракачанов и Симеонов.

Междувременно евродепутатът Николай Бареков също коментира задаващата се патерица, създадена от сбирщайн случайни заподозрени:

*Публикуваме без редакторска намеса.

«След като отново се намесих в родната кочина, наречена БГ политика, с което разпаднах изпокараните Патреоти, ГЕРБ се стреснаха и си правят нова патерица за евроизборите. Този път Цв Цв извади от торбата с политически отрепки подсъдимия за фалшивите детски ваксини “Пепи Москов” в комбинация с части от разпърцаните разбрицани Патреоти в лицето на WC Симеонов, АвтоДжамбазки и Шише или Шиши войвода.

Тези абсолютно зависими от прокуратурата политици ще бъдат новите момчета на повикване с дебют на Евроизборите. Кой подсъдим за ваксини, кой “Любимец” на майките и децата, кой назначил секретарката си за вице, кой разследван за търговия на черно с българско гражданство, кой заловен въоръжен със зареден пистолет на летището, кой за рекет или за побой — всички един дол дренки.

Учудваща тези дни е само пасивността на Атака и ступорът на нейния лидер, който очевидно не може да осъзнае реалността — той и Атака са аут от управлението, заменени от още по-послушния и зависим олигарх Марешки.

Впрочем на горната коалиция, която ще наречем “Тримата лакоми глупаци на Цв. и Ц.” липсва само търговецът на евтини илачи Марешки, който идеално би се вписал до подсъдимия за ваксините (внос от Турция) Москов.

Дори и някой от тези да пробие в Европа като депутат, което е невероятно, прокуратурата незабавно ще поиска имунитета му заради съдебните дела или повдигнати обвинения.

Като единствен представител на Европейските консерватори и член на тяхното Бюро на парламентарната група и на техния Съвет на Алианса ви гарантирам, че тези никога няма да бъдат приети в нашите редици. Най-много вече Цв Цв да ги е харизал поединично на всеядните неолиберали от ЕНП, в която членува ГЕРБ. Все пак да им пожелаем на добър час и да се наслаждаваме на шоуто как изискания жълтопаветен интелектуалец Ивайло Нойзи Цветков ще дискутира във високия си наратив и любимия си лондонски Кокни дискурс проблематиката на консерватизма в светлината на “Размисли за революцията във Франция” на любимия си ирландски консерватор Едмънд Бърк на шише сливовица заедно с известните интелектуалци Валери Симеонов, Марешки и Джамбазки.»

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;