Главата на британската разузнавателна служба MI6 Алекс Янгер има намерение в понеделник, 3 декември, в своето изявление пред студентите от Университета Сейнт Андрюс да призове Русия да престане «да недооценява» Великобритания и нейните съюзници.
Това съобщава The Telegraph.

Както се отбелязва, той ще призове Русия и всички други страни, които «имат намерение да разбият начина на живот» на британците, да престават «да недооценяват» решителността и способностите на Лондон.

По данни на изданието, главата на  MI6 по време на речта си ще подчертае, че съвместният отговор на инцидента в Солсбъри «е разобличил престъпниците» и е довел да прекратяване работата на руските шпионски мрежи в редица страни чрез прогонването на дипломатите.

По-рано главата на Генералния щаб на Въоръжените сили на Великобритания генерал Марк Карлтън-Смит заяви, че Русия представлява по-голяма заплаха за страната и нейните съюзници, отколкото терористичните организации.

Президентът на Русия Владимир Путин коментира изявлението на главата на Генералния щаб на Въоръжените сили на Великобритания.

Според думите на руския лидер, мнениеС от подобен род е обусловено от желанието да «се получат допълнителни положителни точки вътре в собствената им държава».

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ;