Депутатът от Върховната рада на Украйна Евгений Мураев заяви, че страните в света са започнали да се отнасят по-зле към Украйна, асоциирайки я с украинкия лидер Петро Порошенко. Според него, това е «голяма беда» за Украйна.

Депутат Рады заявил о связанной с Порошенко «большой беде» для Украины

  • Това той сподели в своя  YouTube-канал.
  • «Виждаме, че той няма никаква подкрепа от страна на военните блокове, нито от страна на ръководителите на тези държави, които до момента  се отнасяха лоялно към нашата страна.

  • За съжаление, считам, че тези отношения вече са изгубени, защото те ни асоциират с ръководителя на нашата страна.

  • И това е огромната беда, защото Порошенко постоянно казва:

    • «Аз съм Украйна, моят народ», така започват да го възприемат», каза той.

Според думите на депутата, украинската провокация с катерите е била изгодна само на Порошенко, но украинският лидер не е успял да постигне желания резултат.

Мураев добави, че дадената провокация е можела да доведе до гибелта на моряците, защото, съдейки по дадените им заповеди, «това е бил еднопосочен билет».

«А ако те бяха загинали?! Порошенко вероятно би бил най-щастливият човек, защото тогава наистина може би щеше да постигне въвеждането на военното положение за два месеца, действително може би щеше да се настоява за продължаването на санкциите», завърши той.

На 25 ноември три украински кораба незаконно пресякоха руската граница и бяха задържани.

Първият заместник председател на Съвета на Федерациите на Русия по международните отношения Владимир Джабаров заяви, че целта на провокациите в Азовско море и въвеждането на военното положение в Украйна е отмяната на президентските избори през март 2019 година.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;