Ден на протести в различни градове на страната срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот се очаква днес. Демонстрации са планирани в Бургас, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Троян и Сливан

Неделният протест в Бургас  срещу цените на горивата се очаква да премине в социален. За разлика от предходните, този се организира между самите участници. „Протест срещу социалното убиване на българите“, това е новото мото на недоволството, каза Росинка Бъчварова, една от инициаторите на протестите в града. Протестът е на обичайното място и час, на паркинга до изхода на Бургас, към автомагистралата в 12 часа в неделя.

В Пазарджик протестиращите срещу ниските доходи ще се съберат в 13 часа на паркинга пред парк „Стадиона“. След това те ще тръгнат пеш по улиците на града, като крайните точки са сградите на общината и областната администрация.

В Благоевград поредният граждански протест се очаква да започне в 11,30 часа, съобщи Александър Стамболийски — председател на синдикалната организация на Сдружение на българските транспортни работници. Началото е отново на паркинга пред ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Протестно автошествие срещу социалната несправедливост в Сливен се очаква да започне след събирането на недоволните в 11.00 часа на площад „Хаджи Димитър“. След което ще премина по централните булеварди на града. Финалът е предвиден на „Дамарски мост.“ Миналата седмица около 100 протестиращи затваряха поетапно пътния възел „Петолъчката“. За тази седмица няма обявено намерение да се затварят пътища.

С искане за по-висок стандарт на живот жители на Кюстендил организират двучасово пешеходно шествие. В 12 часа те се събират пред театъра в града. Крайната им точка е общината в Кюстендил.

Жители на Троян и региона излизат  в 12 ч. на пореден протест срещу високите цени на  горивата и ниските доходи. Тази неделя протестиращите се събират на входа на Троян откъм Ловеч при разклона за село Орешак.

След митинга те ще организират поредното пешеходно и автошествие по основните улици на града. Според Ивелин Николов троянци отново протестират, за да „чуят управляващите, че народът иска нещо, да покажат че са избрани от народа и да го изпълнят“.

„Искаме да живеем в нормална европейска държава. Инвалидите да се придвижват свободно навсякъде и да работят като всеки нормален човек. Да спрат подигравките и на управляващите. Имат лостове да променят цените на горивата. В един момент на народа му писва и започва да си търси правата.

Тагове: ; ; ; ; ;