Donald Trump, Xi Jinping

Снимка: AP

    Срещата между президентите на САЩ и Китай Доналд Тръмп и Си Цзинпин премина «много добре», заяви съветникът по икономическите въпроси в Белия дом Лари Къдлоу, цитиран от световните агенции. Това съобщи БТА.
Работната вечеря на двамата лидери се състоя в хотел в аржентинската столица след края на срещата на върха на Г-20 и продължи близо два часа и половина. Никоя от страните не разпространи изявление за резултатите от разговорите, посветени главно на търговски въпроси. Веднага след срещата Тръмп се отправи към летището, за да отпътува за Вашингтон.
Китайската централна телевизия съобщи, че по време на срещата Тръмп се съгласил да не въвежда от 1 януари 2019 г. нови мита върху стоки от Китай, предаде ТАСС.
Сътрудничеството е най-добрият избор за Китай и Съединените щати, заяви китайският президент Си Цзинпин пред американския си колега Доналд Тръмп преди началото на двустранната им среща в кулоарите на форума на Г-20 в Буенос Айрес, съобщи агенция Синхуа. Си Цзинпин добави, че би искал да обмени с Тръмп мнения по въпроси от общ интерес и заедно да набележат насоките на китайско-американските отношения през следващия етап. Китай и Съединените щати, като две големи страни с голямо влияние, носят огромна отговорност за световния мир и просперитет, добави председателят на КНР.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че има «невероятни отношения» с китайския си колега Си Цзинпин, преди началото на срещата им в кулоарите на форума на Г-20 в Аржентина, предаде Ройтерс.

«Нашите отношения са много специални. Смятам, че отношенията, които имам с президента Си, ще бъдат основната причина, поради която ние вероятно ще постигнем нещо добро за Китай и за Съединените щати, така че ние много ги ценим», каза Тръмп, визирайки търговията.

Тагове: ; ; ; ;