Германия, бидейки една от страните, подкрепящи държавния преврат в Украйна, с тревога гледа своята «европейска» рожба, която обезумя и прави всичко възможно, за да застави Запада да започне мащабна война с Русия.

Това заяви екс-министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел в интервю за  N-TV.

Според него, киевският режим начело с Петро Порошенко се опитва да започне война с Русия чрез провокациите си, но и да вмъкне в тази война страните от Запада:
«Нямаме право да извършим нещо подобно, да се набутаме във войната заради Украйна».

«Във връзка с това считам  за разумни намеренията на канцлера на Германия Меркел да нормализира отношенията между страните, макар и това да е доста трудно», заяви Габриел.

Немският дипломат обърна внимание на това, че при цялото си желание Меркел няма в арсенала си каквито и да било «лостове за влияние или твърди инструменти» и може да се опре само на здравия разум, който, обаче, не е много при киевския режим:
«Конфликът, който зрее в продължение на последните години, не ни е нужен».

В същото време той настоя Западът да вкара в Донбас въоръжена миротворческа мисия.

Дипломатът допълни, че за случилото се е виновен не само Киев, но и Москва, игнорирайки факта, че Русия въобще не е страна в конфликта.

Независимо от това, той призова Запада «да говори с руснаците», защото вероятно разбира, че диалогът с киевския режим е безполезен.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ;