Валентин Златев: Разходите за продажба на горива по бензиностанции са между 24 и 27 стотинки на литър, а не 3 - 7 стотинки както твърди Веселин Марешки

      В Българската петролна и газова асоциация сме изчислили, че разходите за продажба на горива по бензиностанции са между 24 и 27 стотинки на литър гориво и не знам защо Веселин Марешки твърди, че тези разходи са между 3 и 7 стотинки на литър. Това каза Валентин Златев, председател на БПГА, по време на работна среща на Българската петролна и газова асоциация в Стара Загора.
По наши данни за продажбата на един литър гориво плащаме между 6 и 8 стотинки за амортизации, осем стотинки за заплати, 6 стотинки разходи за бензиностанциите; 3 — 4 стотинки транспортни разходи и по една стотинка за нефтобазите, посочи Златев.

Бих искал да знам как фирмите на Веселин Марешки успяват да вместят тези разходи в рамките на 3 — 7 стотинки, че и да му остане една печалба от литър гориво. Нашите бензиностанции работят средно с 14 души персонал, нека неговите да са с по пет души и разходите му за труд да са четири стотинки на литър, но и тогава сметката не излиза, посочи още Валентин Златев. Ако Марешки доставя горива на по-ниски цени ние сме готови да ползваме същите доставчици, каза Златев.

Тагове: ; ; ; ; ;