30 ноември 2018-Нюз Фронт.

Президентът на Руската Федерация Владимир Путин коментира инцидента в Керченския пролив, който се случи миналата неделя, 25 ноември. Владимир Путин даде ясно да се разбере, че в случилото се ясно се вижадт признаци на предварително подготвена провокация.

Руският лидер предположи, че опита за нахлуване на украинските моряци в руските териториални води, е бил използвано от киевския режим, като предлог за въвеждане на военно положение в Украйна.

 

 

» Това е провокация, безусловно, организирана от действащата власт, включително от президента действащ в предверието на президентските избори в Украйна, които се очакват през март следващата година»,- коментира руският държавен глава по време на заседанието на  инвестиционният форум «Россия зовет».

 

Владимир Путин подчерта, че руските граничари в Керченския пролив са «изпълнявали функциите си по защита на държавната граница».

Припомняме, че на 25 ноември 2018 година ( неделя) три кораба на ВМС Украйна -буксирът «Ян Капу», бронетанкерите » Бердянск» и «Никопол» нарушиха руската държавна граница преднамерено в Керченския пролив.

На предупрежденията от страна на служителите на гранична служба и ФСБ украинските моряци не реагират, а продължават. След това, корабите са задържани и е възбудено дело за нарушаване на държавната граница на Русия.

 

» Рейтингът на действащия президент, според мен, се намира някъде на последна линия, и той има всички шансове да не влезе даже на втори тур, и затова нещо трябва да направи, за да изостри ситуацията и да създаде непреодолими препятствия за конкурентите си, преди всичко от опозицията.

 

Защо мисля така и съм сигурен, че е именно така? Вижте. Случва се инцидент в Черно море- сега за това отделно ще разкажа.

Но това е пограничен инцидент, не повече. А какво се случи през 2014 година, когато Крим реши да се присъедини към Русия? Това вече е съвсем друга, мащабна история.

Или тежките събития на гражданската война в юго-източна Украйна- в Донбас, Луганска област, с използването от страна на правителствените войски танкове, тежка артилерия, даже авиация. Истинска война, а никакво военно положение не се въвежда тогава.

А сега неголям инцидент в Черно море, и въвеждат военно положение в страната. Явно това се прави в предверието на президентските избори в Украйна. Абсолютно очевиден факт!

 

 

» Сега по повод на самият инцидент, или по-точно е да се каже, провокация. Защото това е именно провокация.

И вижте, през септември тази година примерно подобен караван военни кораби на Украйна преминаха по Керченския залив, под Керченския мост, в Азовско море.

Те изцяло изпълниха договореностите и исканиянията, съобщиха ни в какъв състав се придвижват, кои са и къде отиват. Ние им предоставихме лоцман и спокойно ги изпратихме до пункта на назначение в Азовско море.

Какво се случи сега? Не отговарят изобщо и по никакъв начин на служителите на нашата пограбична служба. Влизат без разрешение в нашите териториални води, които се явяват такива и преди присъединяването на Крим към Руската Федерация. Тоест, навлизат именно през това място, където водите са били винаги именно руски териториални води.

Без да отговарят на запитванията отс трана нашите граничари, започват да се движат директно към мостта. На предложенията да спрат на изчакване не реагират. На предложенията да вземат лоцман- даже след нарушаване на нашата държавна граница все пак им е предложено да им се даде лоцман за съпровождане-мълчание и въобще никакъв отговор!

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;