30 ноември 2018- Нюз Фронт.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп за пореден път показа на света пример на изобретената от него

«Twitter- дипломация. След няколко дни раздумки и сумнения, вечерта на 29 ноември, той най-накрая обяви, че е настанало » добро време за среща с президента на Русия Владимир Путин.

Но…само час по-късно, Доналд Тръмп решава да направи нов пост, с който декларира, че » по-добре да се отлаже от срещата с Владимир Путин.

 

За решението си, както подхожда на истински световен лидер, американския президент информира през Twitter, след което за няколко часа постовете спират.

Огромно вълнение, ще каже някой. И с право. Президентът на САЩ не знае как да погледне в очите на руския си колега, разбирайки много добре, че Владимир Путин е наясно кой стои зад провокацията с украинските кораби.

Прес-секретарят на президента на Руската Федерация Дмитрий Песков отбеляза, че официална информация за отмяна на преговорите към руската страна не е постъпвала.

За последните няколко дни Доналд Тръмп успя няколко пъти да смени мението си, информирайки през социалните мрежи, че не знае какво да прави, предвид случилото се в Керченския пролив.

» На основание това, че Русия не е върнала корабите и моряците на Украйна, аз решиг, че може би за всички обезпокоени страни ще е по-добре, да отменя запланираната по-рано среща с Владимир Путин в Аржентина.

Надявам се на нова конструктивна среща, веднага щом ситуацията се разреши»,- се казва в съобщението на американския президент.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;