Руското разузнаване предупреждава за предстояща химическа атака в Сирия

Според потвърдени от няколко канала данни на разузнаването, в сирийкото населено място Ел Кишма в провинция Дейр ез Зор бойците от ИДИЛ в сградата на градската болница са организирали производството на самоделни минометни боеприпаси с последващото им напълване с бойни отровни вещества.

С непосредственото напълване на снарядите с химически вещества се занимават пребиваващите в Сирия 11 терористи, преминали пред съответната подготовка зад граница.

Подготвените химически боеприпаси са предназначени за обстрела на позициите на кюрдските сирийски демократични сили (СДС), които водят с подкрепата на САЩ бойни действия срещу терористите в района на Хаджин, провинция Дейр ез Зор.

Обстрелът на СДС трябва да бъде извършен от бойците от ИДИЛ в посоката, в която са дислоцирани най-близките сирийски проправителствени части, за да се провокират по тях масирани удари от авиацията на САЩ.

Командването на руската групировка войски в САР организира мониторинг на обстановката в провинция Дейр ез Зор.

За своевременното установяване на заплахата от отравяне на мирните жители с химически вещества в провинция Дейр ез Зор ще бъде изпратен мобилен комплекс за радиационно, химическо и биологическо разузнаване с руски специалисти.

Това съобщи Министерството на отбраната на Русия

 

 

Коментари:

Зареждане ...