30 ноември 2018-Нюз Фронт.

Заместник-началникът на Управлението на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин, представи тревожна информация за следващите планове на Киевския режим.

 

Едуард Басурин предупреди, че според данни от разузнаването на ДНР Киевския режим подготвя мащабна провокация и настъпление. Според оперативните данни върви подготовка по настъпление, което се планира през декември тази година.

» Води се подготовка на ударна групировка в зоната на операциите на обединените сили (ООС) за настъпателни действия срещу нашата Република. За това свидетелстват и концентрираните три бригади по мариуполското тактическо направление- 79 отделна десантно-щурмова бригада, 36 отделна бригада на морскате пехота и 128 отделна пехотно-щурмова бригада, които са получили задачата в началото на декември да предприемат настъпателни действия в района на Новоазовск, и опит за навлизане към границата на Руската Федерация»,- заяви Едуард Басурин

 

Басурин добави, че пробивът на отбраната е възложен на елитни съединения десантници и морски пехотинци.

В Донецк смятат, че подобно използване на специални части, е очевидна тактическа грешка на Киев, която би довела до неоправдани загуби сред украинските войски.

» Това говори за тоталната некомпетентност на Сергей Наев ( командващия на ООС- бел.ред), който заради предаността си към Порошенко и любовта да си прави пиар, е готов да пожертва личния си състав в името на съмнителни цели» — резюмира заместник-началникът на УНМ ДНР.

 

По-рано беше съобщено, че ВСУ готвят диверсия на химическия завод «Стирол» в Горловка, с цел максимално отвличане на силите на ДНР, за да нанесат удар по дтруг участък на фронта, с което да предизвикат пълномащабни военни действия.

 

Продължаваме да следим ситуацията, очаквайте подробности.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;