29 ноември 2018-Нюз Фронт.

Украинската «незалежност»* ( *независимост- бел. ред) отдавна е продадена на Вашингтон, затова всяка стъпка предприемана от Киевския режим детайлно се съгласува с » господарите. 

Провокацията в Азовско море, извършена в неделя на 25 ноември- не прави изключение.


Такова заявление направи румънския военен експерт Валентин Василеску в коментар за изданието 
Voltairenet. 
Според мнението на експерта, именно Съединените щати са тласнали Украйна на такава груба провкация. Освен това, уверен е военния експерт, че Западът е очаквал доста по-зрелищен резултат, който би могъл да струва живота на нещастните украински миряци, хвърлени като пушечно месо в сценарият на Вашингтон, да предизвика Русия да използва правото си на сила  ( право на прилагане на сила по международните морски закони е предвидено в случай на незаконно нарушаване на държавна граница. 
И изпращането на украинските кораби там, е било разчитано именно с тази цел.

Експертът обръща внимание и на светкавичната реакция на Вашингтом, която е напълно очаквана и разбира се, предсказуемо е насочена срещу Русия, която според американските обвинения » нарушава международната морска конвенция». Слаб опит.

Обаче професионалните, адекватни, своевременни и сдържани  действия на руските граничари и ФСБ не допускат развитието на кървав сценарий, както тайничко са се надявали поръчители от САЩ.

 

» Русия отдели много време, докато се опитваше да спре украинските катери, като ги призова многократно да не си помислят да пресичат руската граница. Тоест, с моряците са водени даже преговори»,- продължава експертът.

Той напопмни, че Керченския пролив тогава е бил пазен от бойния вертолет КА-52, предназначен за унищожаването на бронирана техника, но не е атакувал.

» Ако Русия искаше да унищожи престъпниците, украинските катери за минути щяха да са на дъното.

» Вашингтон умишлено използва киевския режим, за да получи именно военна реакция от Русия».

И имено Вашингтон е разчитал, на много по-остра реакция от страна на Русия в украинската провокация, което да позволи на САЩ открито да се намеси в създаден конфликт между Украйна и Русия, но внимателността с която Русия реагира на инцидента, отново попречи на реализацията на американските планове.

 

В социалните мрежи набира популярност клипът на песента «Старият Крим» на група  «Бахыт-Компот».
Текстът на песента е написан преди повече от година, но събитията, свързани с украинската провокация в Керченския пролив и въвеждането на военно положение в 10 области на Укрйна изостриха отново актуалността на темата.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;