28 ноември 2018-Нюз Фронт.

Порошенко е обсъдил протичането на инцидента в акваторията на Керченския пролив и координирал по-нататъшните си действия с държавния секретар на САЩ  Майк Помпео.

Това стана ясно, вечерта на 26 ноември, от съобщение на  прес-службата на администрацията на Порошенко.

 

» Президентът е информирал американската страна за извършения от Русия акт на въоръжена агресия срещу Украйна в акваторията на Керченския пролив, а също така, съответните стъпки, които да предприема украинската страна, в частност въвеждането на режим за военно положение»,- се казва в публикуваното съобщение.

 

От съобщението можем да видим веднага няколко неща- чистосърдечното признание на Порошенко, че все пак слуша и изпълнява заповеди от САЩ, при това намира за необходимо да се отчита за свършената работа по поставените от Вашингтон задачи на официалният сайт на президентството. За откровената глупост, даже няма да даваме оценка, сигурно и от САЩ се чувстват неудобно, че Порошенко и компания не си дават сметка как се издават.

Друг момент е, че се вижда, буквално в няколко реда, че търсеният ефект на провокацията изпълнена от Порошенко е — въвеждането на военно положение в Украйна, което също е било съгласувано с американската страна ( явно сега има нови инструкции, тъй като по последни данни, военното положение ще е «на места»)

 

 

( в оранжево са посочени районите с военно положение- снимка украински медии)

 

Според съобщението, в което Порошенко отбелязва, че «действията на Русия са абсолютно неприемливи и трябва да получат остро осъждане от международната общност, включително и нови санкции, без да си дава сметка последният отново разкрива картите на САЩ.

Освен военното положение, ефектът на провокацията в Керченския пролив, според сценаристите на американския план е предвиждал повод за въвеждане на нови санкции срещу Русия.

 

Сега, ако се върнем към фактите и обективната реалност. Изпращането на украински кораби в териториалните води на Русия е преднамерено, и разбира се, предвижда определени действия от руската страна, според морското международно право- и това отлично се знае, както от САЩ, така и от Киевския режим.

С други думи, когато Порошенко е изпратил корабите, защото именно той като главнокомандващ е дал това разпореждане, се е разчитало, че Русия ще се възползва от правото си да приложи сила, както е предвидено в международното право в такива случаи.

Но Русия, успява мъдро да овладее ситуацията, като задържа нарушителите. Именно по тази причина сега Порошенко получава нови инструкции от САЩ как да действа нататък.

Но от цялата история, ясно се вижда, че инициатор на сценария на украинската провокация е именно Вашингтон.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;