ФСБ Русия публикува видео кадри от разпита с украинските моряци

28 ноември 2018-Нюз Фронт.

Федералната служба за сигурност на Русия ( ФСБ) съобщи подробности относно инцидента с украинските корабо в Керченския пролив. Според данните на ФСБ, провокациите на ВМС Украйна в района на Керченския пролив са координирали двама служителя на СБУ, които са се намирали на корабите.

ФСБ Русия публикува видео кадри от разпита с украинските моряци

Моряците от трите украински кораба, нарушили държавната граница на Русия в района на Керченския пролив, задържани от службата на ФСБ, разказаха подробности за инцидента.

 

ФСБ публикува видео кадри от разпита на моряците, които бяха задържани за нарушаване на държавната граница на Русия в района на Керченския пролив.

На записите, задържаните признват, че руските военни са предупреждавали командирите на корабите да не навлизат в района, когато са били засечени.

Инцидентът с украинската провокация се случи на 25 ноември ( неделя). Тогава украинските бронетанкери «Бердянск», «Никопол» и буксирът «Ян Капу» навлизяхо незаконно в руски териториални води и се насочиха към Кримския мост. По време на опасните маневри, моряците не отговарят на исканията на пограничната служба на ФСБ, която след това задържа нарушителите на 20 км от брега. Към настоящит момент в Керч се намиат 24 украински моряка.

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments