на върха на G20, която ще се осъществи в Буенос Айрес, където скоро ще полети президентът на Руската Федерация Владимир Путин, ще се проведе в изложбения център Коста Салгуего, чиято площ е 40 хиляди квадратни метра, центърът е разположен на 17 хектара.

Дори в момента е много трудно да се попадне там, територията вече щателно се охранява.

В ход са последните приготовления за главния политически форум за 2018 година.

По-рано, по време на предишната среща на G20 съобщихме, че въпреки, че световните информационни агенции акцентираха повече на продължилата два часа и четвърт среща на Тръмп и Путин, и дори се опитваха да разчетат езика на техните тела, за да правят изводи за резултатите от разговора им, в преамбюла на заключителната декларация от форума в Хамбург се величае ролята на последната и предходните „седенки” на лидерите на 20-те най-развити страни в света.

Ние, лидерите на Г-20, се събрахме в Хамбург, Германия, на 7-8 юли, за да се заемем с основните икономически предизвикателства и да допринесем за просперитета и благоденствието. Справянето с на предизвикателствата на нашата епоха и формирането на един взаимносвързан свят е обща цел на Г-20 като наш първи форум за международно икономическо сътрудничество. Г-20 разкри своята мощ по време на глобалната икономическа и финансова криза преди около 10 години, когато тя изигра решаваща роля за стабилизирането на икономиките и финансовите пазари. Което беше вярно тогава, продължава да бъде такова и сега: ние можем да постигнем повече заедно, отколкото, действайки сами. Придвижването на нашата обща цел в Г-20 – силен, балансиран, съдържателен растеж, остава нашият най-важен приоритет.

Тагове: ; ; ;