27 ноември 2018-Нюз Фронт.

САЩ следват неотклонно пъкления си план по разпалване на трета световна война, през Украйна, Балканите, Сирия, или все едно…важното е, че по всички изброени точки са заложили определени схеми, които да сработят в нужния момент. И за никого не е тайна, че за САЩ войната е начин на «препитание». А и САЩ никога не воюва на своя територия. За целта подбира, чужди. 

С въвеждането на военно положение в Украйна, САЩ са решили да приложат всички необходими методи за подготовка на войната. Сега щедро ще се занимават с обучението и промиването на мозъци, като съвсем открито ще започнат да «обучават», «просвещават» предствителите на медиите, как «правилно» да работят.

 

САЩ планират да финансират проекти, в които украински журналисти ще бъдат «подготвени» за президентски и парламентарни избори в страната през 2019 г., според документите на Американското посолство.

Особено внимание ще бъде отделено на регионите, «податливи на дезинформация», но в американските документи не се уточняват повече подробности по тази тема, но всеки може сам да си направи изводите какво се има предвид.

С украинските медии в предвериито на избирателната кампания, също така плътно ще поработи и Съвета на Европа. Как иначе без тях?

Според адекватни хора, експерти, анализатори, подобни действия от страна на САЩ се наричат — директна намеса във вътрешните работи на Украйна. Но пък САЩ не се притесняват вече открито да демонстрират, че отдавна са се намесили, и нямат намерение да се отказват.

 

Сега да се върнем на проектите.

Целта им е да научат журналистите в Украйна правилно да показват работата на избрателните комисии, да съобщават за нередности и да организират дебати.

Предполага се, че победителите в конкурса ще получат достатъчно високо възнаграждение. Така че, стимул има.

Сред задълженията им, спрямо американския проект, ще влиза провеждането на дискусуу в рамките на телевизионни и радио ефири, онлайн-форуми с участието на кандидатите и представителите на политически партии.

 

Освен това, обучените украински журналисти ще трябва да повишат интереса сред съгражданите си към обществените процеси, да привлекат ветераните от войната в Донбас, и дори възрастните хора.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;