27 ноември 2018-Нюз Фронт.

Лавина коментари и осъдителни реакции предизвикаха невнимателните, меко казано, думи на президента на България Румен Радев, по отношение на взривоопасната ситуация предизвикана от украинската провокация в Керченския пролив.

 

 

«Кой подмени Президента? Това не е нашия президент? Обединител на нацията? За кого работите господин Президент?»

 

Огромно разочарование предизвика острото изказване на Румен Радев. Излишно е да цитираме думите му, тъй като цял ден се обсъждат, и всички много добре знаем какво каза президента.

Въпросът е защо?

Защо, когато целия свят е на нокти и с тревога следи опасната ситуация предизвикана от страна на Порошенко, който като главнокомандващ изпраща буквално момченца ( единият от моряците е едва на 19 години), отлично знаейки, какви последствия имат подобни действия и какво е предвидено в международното морско право при умишлено нарушаване на държавна граница.

Порошенко отлично е знаел, изпращайки украинските кораби, защото без негово знание и разпореждане, те не могат да тръгнат просто така към Керченския пролив, какво ще последва.

И е разчитал именно на това, че Русия ще се възползва от правото си да приложи сила.

Но Русия, слава Богу, остава единственият адекватен, и световен фактор, който не допуска да бъде подвеждан.

Принципно, Русия, имаше пълно право да потопи корабите- нарушители, и най-вероятно именно на това е разчитал Порошенко.

Провокацията му стигна, за въвеждане на военно положение в Украйна, което показва какви са амбициите му.

Човек не въвежда военно положение, ако иска мир и развитие, при това използвайки за целта евтина провокация.

Но последният, не се отличава с морални или човешки качества, след като веднъж е продал и народа си на САЩ, и душата си на дявола.

Хиляди украински майки го проклинат ежедневно за пролятата кръв на синовете им.

 

И цялата световна общност, прекрасно разбира, дори и да няма смелостта(цялата), да признае, че Порошенко е престъпник и палач.

Просто има, хладнокръвни зли гении, които са готови да плащат за чужда война.

И Украйна в техния план се каза най-подходящия инструмент, и жертва- в конкретния случай, жертва е народъ, и каквото и да си говорим, при какъвто и дабило сценарий, именно Русия, ще спасява украинците и няма да ги остави на лешоядите, които използват продадената от Порошенко Украйна.

И тук, следва логичния въпрос.

Защо нашият президент си позволява да взема отношение по такава сериозна тема и да диктува едва ли не на Русия какво да прави?

От древни времена нашия народ е знаел, че думите имат особена сила, и към тях трябва да се отнасяме внимателно. И да ги подбираме.

Златно правило, неизвестно например на Валери Симеонов, който си позволи непростителен език, заемайки висок пост в страната ни, засягайки честта и достойнството на българските майки.

Румен Радев със заявлението си нанесе звучен шамар по надеждите на България. По доверието на българския народ, че и ние заслужаваме достойни държавници, които да не ни карат да се срамуваме.

В годината, когато светът изпитва съдбоносни потресения, и от всеки от нас зависи да не допуснем трета световна война, в годината в която България отбелязва паметна годишнина- 140 годишнина от Освобождението ни от турско робство в Руско-турската освободителна война, Румен Радев, обещал на нанрода ни да бъде обединител на нацията, произнася думи, които втрещяват всички нас.

Вземете си думите назад, господин президент!

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;