26 ноември 2018-Нюз Фронт.

Съветът по национална сигурност и отбрана на Украйна (СНБО) гласува въвеждане на военно положение в страната за 60 дни. Инициатор на гласуването стана секретарят на Съвета Александър Турчинов, известен още като «Кървавия пастор», подкрепен от Порошенко.

 

 

Порошенко призова депутатите в Радата да обсъждат въпроса в закрит режим. Извънредното заседание на парламента, което трябва да утвърди решението на СНБО, е насрочено за днес в 16:00 местно време ( 17:00 московско).

Порошенко намери за необходимо да отбележи ( предварително), че въвеждането на военно положение никак нямало да повлияе на онстановката в Донбас и няма да доведе до настъпателни действия.

 

» Украйна ще провежда изключително действия по отбрана на своята територия, защитата и сигурността на своите граждани.. <…>Имаме намерения да продължаваме да се придържаме към всички международни обезателства включително и минските съглашения», — заяви Порошенко.

 

Заявлението звучи меко казано странно, цинично и неправдоподобно от първата дума още. Имайки предвид, че именно Прошенко вкара Украйна в кръвопролитна братоубийствена война, да говори, че се  грижи за » сигурността на своите граждани», които продължава да обстрелва въпреки Минските споразумения, и че просто пази «територията си»…а чии кораби и по чие нареждане пресякоха незаконно границата на Русия ? 

Провокация с бели конци, по поръчка на Запада, слабо изпълнение, което обаче може да има непредвидими последствия.

 

Русия поиска спешно заседание на Съвета за Сигурност на ООН, предварителната среща е насрочена за 11:00 часа в понеделник (19:00 мск).

Продължаваме да следим темата в развитие, очаквайте подробности.

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;