26 ноември 2018-Нюз Фронт.

Израелските военноморски сили са задължени да действат твърдо при отбрана на затворени  акватории — да откриват предупредителен огън при нарушители и незабавно да ги потапят  в случай на ответна стрелба.

 


Това заяви на 25 ноември бившия ръководител на зраелските специални служби «Натив»Яков Кедми  за РИА Новости, коментирайки инцидента с украинските кораби в акваторията на Черно море.

 

«Действията, предприети от украински военноморски моряци през последните месеци срещу руски кораби, биха свършили бързо и много лошо при подобно поведение в Израел».

Той също добави, че Русия трябва да решава подобни въпроси без да гледа когото и да било.

 

Припомняме, че три кораба на ВМС Украйна си позволиха безпрецедентно нарушение, преминавайки незаконо държавната граница на Русия в Черно море, за да влязат в Керченския пролив.

Корабите извършиха опасни маневри и отказаха да се подчинят на бреговата охрана.

Русия незабавно затвори прохода към Кримския мост, а украинските кораби бяха принудени да останат в акваторията на Черно море.

Както съобщи началникът на Общоруското движение за подкрепа на морския флот Михаил Ненашев, по международните морски закони Русия има пълното право да приложи сила за разрешаване на тази ситуация.
Днес, Русия свиква спешно заседание на Съвета за Сигурност по случая.

Очаквайте подробности по темата в развитие.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;