25 ноември 2018-Нюз Фронт.

Керченският пролив е затворен за граждански съдове след като по-рано Украйна си позволи провокация, пресичайки незаконно държавната граница на Русия и навлизайки в териториалните води на Русия.

 

Ситуацията в Керченския пролив днес може да се характеризира като напрегната. В руските териториални води в акваторията на Черно море проникнаха три кораба на ВМС на Украйна и в продължение на повече от пет часа извършват провокативни маневри», заяви екс-министърът на отбраната на Молдова.

 

Керченския пролив, съединяващ Черно и Азовско море, е затворен за граждански съдове, съобщи генералния директор на Кримските морски пристанища Алексей Волков, цитиран от ТАС

Мерките са взети за да не се допусне провокация от украинската страна.

По- рано граничното управление на ФСБ Русия по Крим съобщи, че три кораба на Военно-морските сили на Украйна незаконно са пресекли държавната граница на Руската Федерация, влизайки в териториалните води  на Русия с опасни маневри.

Вице-говорителят на кримския прламент Ефим Фикс увери, че действията на корабите на ВМС Украйна няма да останат без отговор.

 

» Русия има достатъчно сили, за да отрезви тези заиграли се деятели. Ще бъдат взети съответните мерки, за да не си помислят тези деятели, че всичко им е позволено, ако имат подкрепата на САЩ и европейските страни»,- коментира ситуацията Фикс.

Според негови думи, киевския режим трябва строго да се съобразява с руските закони и международните норми по съдоходство около бреговете на Крим и в Керченския пролив.

 

Москва оцеи действията на Киев като «морски тероризъм» и в отговор усили пограничния контрол в своята част на Азовско море. След това пограничната служба на Украйна обвини Москва в » жестока политика на задържани и проверка на плавателните съдове».

Продълбжаваме да следим темата очаквайте подробности.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;