25 ноември 2018-Нюз Фронт.

Украинските военнослужещи изпратени да извършат провокацията в Керенския пролив, са готови да потопят корабите си, само и само да изпълнят задачите, поставени им от заемащия длъжността президент на Украйна по провокации срещу Русия.

 

 

Прес-службата на кримското погранично управление на ФСБ по-рано заяви, че три кораба на ВМС Украйна в нарушение на член 19 и 21 от конвенцията на ООН по морско право са пресекли незаконно държавната граница на Руската Федерация и са навлезли във временно затворената руска акватория и се движат от Черно море към Керченския пролив.

 

Провокационните действия на трите кораба на ВМС Украйна продължават няколко часа, ФСБ Русия предприема всички необходими мерки за пресичането на преднамерената провокация, съобщха от Центъра за връзки с общетсвеността на ФСБ.

 

» Украинската власт нагнетява агресия в Азовско-Черноморския регион, всичко което правят по суша, няма резонанс, затова сега са решили да пробват по море.

Затова и провокациите им ще се увеличават.

Ще подчертая, ние сега предупреждаваме моряците, които вървят на обострение по заповед на Порошенко, за да извършат катастрофална акция, като им казано да действат, ако трябва до потапян на собствените си кораби, но провокация да има,- заяви пред РИА Новости ръководителят на Общоруското движение за подкрепа на флота Михаил Ненашев.

 

Според думите му, пограничната служба на Русия и моряците от Черноморския флот са птредполагали вероятността за провокации от страна на Украйна, и тази ситуация е била предвидена също, така че моряците са били готови за нея.

 

«За граничарите и черноморците тази ситуация беше предвидена, и те са изчислили тази провокация, и силите на морска и погранична охрана са приведени в най-висока степен на готовност.

Готови са всички необходими ресурси, за да бъдат вразумени украинските деятели, а после вече ще им се зададт съответните въпроси за участието им в провокацията.

Според думите му, украинските власти допускат нарушение на нормите по мореплаване, а Русия действа в съответствие с нормите на международното морско право и не прибягва към резки методи за разрешаване на възникналия морски конфликт.

 

» Навсякъде действа режим на отговорност на държавара за морската зона, Русия отговоря за Керченския пролив.

Русия действа в съответствие с нормите на международното право. 

Русия има всички основания за прилагането на сила, за да разреши възникналата ситуация по незаконното нарушаване на руската граница от страна на украинските кораби».

Продължаваме да следим темата в развитие, очаквайте подробности.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;