Нов протест е обявен за днес в София. Намеренията са демонстранти да се съберат в ранния следобед на площад «Княз Александър Първи», за да изразят недоволство от ниския жизнен стандарт. Според предварителната информация, протестно автошествие трябваше да се движи по булевард «Цариградско шосе» към центъра на столицата. Това съобщава БНР.

За това шествие обаче се събраха малко хора:

“Разграничаваме се от миналите протести, защото за нас бяха вързани политически. Въпросът е, че не знаем, колко човека ще се съберат, защото вече е студено. Знаят за какво излизаме: горива, граждански, данъци. Нищо не се променя — гласуват си ги законите и пак ние оставаме прецаканите и надиграните“, каза протестиращ.

“Защо като се качиха цените на горивата, хлябът поскъпна, а в момента като са паднали, не е поевтинял? Ние не искаме да дават оставка, защото който и да дойде след тях, ще е същата работа. Искаме да започнат да работят в интерес на хората“, каза друг от присъстващите на протеста.

Протести срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот се очакват и днес. В София са обявени авто и мото шествия от кварталите Младост и Люлин в посока центъра. Предвидено е те да се слеят в поход на площад «Княз Александър Първи». Според публично заявените позиции, целта е покаже, че протестът не е свързан с политическа партия.

В Рудозем, област Смолян, се организира шествие със сборен пункт — паркинга на Спортната зала в града.

Тагове: ;