24 ноември 2018-Нюз Фронт.

На 20 декември 2018 година в 12:00 московско време ще започне ежегодната голяма прес-конференция на президента на Русия Владимир Путин.

Конференцията ще се проведе за 14 пореден път, миналата година 1 600 журналисти от Русия и други държави присъстваха на събитието.

Традиционния формат за разговор с Президента позволява обсъждането на важни въпроси засягащи върешната и външната политика на Русия, важни международни въпроси, носещи глобален характер. Всяка среща с президента на Русия в този формат се очаква с голямо внимание и интерес.

Обикновено, по време на прес-конференцията прозвучават основни тезиси по актуални международни теми.

Форматът позволява общ поглед на обсъжданите въпроси и набелязване на стратегия, която да се следва през слвдващата година.

 

«Русия трябва да е устремена във бъдещето, трябва да бъде много съвременна, политическата система трябва да бъде гъвкава, икономиката трябва да бъде изградена върху високите технологии, производителността на труда трябва многократно да се увеличи»

 

През 2001 година повод за пъррвата среща на Владимир Путин с пресата в подобен формат, става огромното число заявки от медиите, които искат интервю с руския президент.

Тогава се решава, да се създаде подобен формат, който позволява в рамките на няколко часа да се общува с президента.

Добрата традиция се запазва, и ежегодно голямата прес-конференция привлича вниманието на световната общественост и медиите.

Какви ще са основните въпроси, които ще прозвучат тази година, кои международни теми ще получат най-мого внимание- Очаквайте подробности.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;