Депутатът от Върховната рада Игор Мосийчук в ефира на телевизионния канал «112 Украина» заяви, че правителството «прави украинците на глупаци».
«Казват ни, че ако днес не приемат бюджета, утре ще настъпи дефолт. Нищо няма да настъпи. Това правителство прави украинците на глупаци, че им е нужен транш от МВФ», — заяви Мосийчук.
Според него, бюджетът трябва да се преработи, да се променят неговите направления и да се промени данъчният кодекс, защото «те продължават да увеличават данъците».
Той отбеляза, че новият транш от фонда е нужен на украинската страна за реструктуризация на задлъжнялостта, която вече е налице.
«Защо този въпрос не се поставя? Защо само вървят с протегната ръка напред за просия по целия  свят и с молби «дай, дай, дай». Това, което те ни предлагат в момента — това е посто просия и унижение за страната», добави Мосийчук.
По-рано украинският депутат Юрий Левченко заяви, че неговите колеги «са употребявали алкохол» преди приемането на държавния бюджет.
На 23 ноември се съобщи също, че кабинетът на министрите на Украйна продължава обсъждането с МВФ на въпроса за повишаване цената на газта в страната.

 

Тагове: ; ; ; ;