23 ноември 2018-Нюз Фронт.

«Ние не носим отговорност..»- такъв в отговорът на украинския дипломат по повод искането на Външно министерство на Германия да бъде затворен скандалният интернет портал «Миротворец», на който се публикуват данните, на всички които по някакъв начин са заподозрени в съдействие и подкрепа на Крим или Донбас, за което се обявяват за предатели на Украйна ( ако са украинци), а ако са чужденци -за съдействие с руски «терористични структури».

 

Това че, носят отговорност, и не само в конкретния случай, а по принцип, се вижда последните пет  години, след началото на кървавият конфликт и войната в Донбас, които щедро се финансират от САЩ,  но това, че Европа мълчи през цялото време и се прави, че не вижда очевидни нарушения на всички морални, човешки закони и всякакви правови норми от международното право също буди недоумение.

 

Посланикът на Украйна в Германия Андрей Мелник. Снимка : germany.mfa.gov.ua

» Това си е частен ресурс. Украинското правителство не носи отговорност за съдържанието на домашната страница на тази организация»,- цитират думите на украинския посланик от немското издание  Welt.

 

Според думите му, Киев бил готов за обсуждане на въпросният интернет-портал, който съществува без проблем години наред.

Въпросът удивително получи внимание, след като в раздел » Чистилище» сайта «Миротворец» на 11 ноември тази година беше внесен и бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер.

» Посегателство на суверенитета и териториалната цялостност на Украйна. Манипулация на обществена значима информация. Антиукраинска пропаганда. Опит за легализация на окупираният от руски окупанти украински Крим, оправдаване на въоръжената агресия на РФ срещу Украйна»- това е обвинението към бившия канцлер на Германия публикувано на сайта «Миротворец».

 

 

На 14 ноември, Министерството на външните работи на Германия поиска официално от Украйна да затваряне на ресурса.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;