По казуса «Джи Пи груп» прокуратурата е обвинила Георги Василев и Владимир Лозанов. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Това съобщи БТА.
Обвиненията са от 29 октомври и са за това, че от началото на 2014 г. до 7 октомври 2018 г. двамата са се сговорили да извършват данъчни и финансови престъпления с цел получаване на имотна облага в особено големи размери.

Василев има обвинение и за пране на пари. На обвинените са наложени мерки за неотклонение «Парична гаранция» в размер съответно на 30 000 лв. и 15 000 лв.
На медиите беше съобщено на 14 ноември, че има обвинения по този случаи и че има наложени мерки на лицата.
Разследването е образувано след пресичането на опит на съдружник във фирмата да нареди 14 млн. евро по банкова сметка в чужбина. Парите са запорирани от прокуратурата.
Разследването касае множество проекти по различни програми, опериращи със средства, предоставени от Европейски съюз, както и длъжностни лица от различни институции, бенефициенти и други физически лица, които се намират на територията на цялата страна.
На 31 октомври информацията по случая е изпратена чрез Дирекция за защита на финансовите интереси на Европейския съюз (АФКОС) на ОЛАФ.

Тагове: ; ; ; ;