23 ноември 2018-Нюз Фронт.

Президентът на Сърбия се срещна с посланиците на Русия и Китай във връзка с  напрежението в «Косово».

Александър Вучич се срещна с посланикът на Русия Александър Чепурин и Китай Ли Манчаган в присъствието на премиера Ана Брнабия, съобщиха от прес-службата на президентската администрация.

 

Повод за срещата е ескалацията в северната част на Косово и Метохия, където бойците от спецподразделенията на полицияра на квазидържавата «република Косово» в хода на въоръжена операция са арестували 4 сърби.

Арестуваните сърби са били открарани от северната, сръбска част на град Косовска-Митровица в южната част на албанците.

Александр Вучич по време на срещата изрази благодарност на Чепурин, за това, че Русия разбира до колко е сериозна ситуацията и каква заплаха има за мира и стабилността в региона.

 

«Сърбия подхожда към въпроса много отговорно, но ние нямаме повече доверие към мисията на НАТО в «Косово», тъй като видяхме, че всичките им доклади за преместването на спецподразделенията на( ROSU) — косовски специални сили», -заяви сръбския президент.

Посланикът на Русия в Сърбия потвърди, че Москва внимателно следи събитията, и изрази увереност, че Сърбия ще може грамотно да се справи с провокационните действия.

 

Прищина обясни действията си с разследването на убийството на политикът Оливър Ивановича

Припомняме, че на 20 ноември » Косово» не беше прието в «Интерпол» в качеството на самостоятелен участник, което според прогнозите на анализатори, би могло да предизвика провокационни действия от страна на Прищина.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;