Какво имаме — един запис, автентичен, и показания. Какво е станало. Автомобилът е спрян в крайна лява лента, не виждам да е спрял срещу движението на «Фритьоф Нансен».  Така генерал Румен Миланов коментира по Нова тв случая клипа с колата на НСО, която вози съпругата на президента Румен Радев.  Бившият шеф на НСО пояснява още, че това е част от правителственото трасе, по което от години пътуват президент, премиер, председател на Народното събрание.

Миланов коментира, че от записа вижда спор между пътен полицай и служител на НСО. «Неоспоримо е, че това е автомобилът, който осигурява г-жа Радева. Вкарват се политически компоненти, които не приемам».

Големите мафиотски фамилии, които се трепят, не засягат жената. Едно е президентът Радев, друго е неговата съпруга. Това не е коректно. Случаят се експонира, казва той.

Колите със специален режим имат право да нарушават правилата за движение, защото има екстремни ситуации, когато е застрашено лицето, което се вози. При битови нужди това трябва да се прави рядко, тъй като тези автомобили се набиват в очите на обществото и по внимателно трябва да се използват тези правила.

Миланов заявява, че не може да твърди, че колата е била в насрещното платно, защото записът показва друго, а той коментира факти.

Канал 3

Тагове: ; ;