ГЕРБ се радват на новината за решението на «Газпром» «Турски поток» да мине през България. «Това за България е топ приоритет.

Точно това е желанието на министъра на енергетиката и на колегите от „Булгартрансгаз“ — да се промени енергийната стратегия и това да залегне като приоритет», коментира в кулоарите депутатът от управляващата партия Александър Ненков. Според него България е направила огромни усилия и дипломатически совалки, благодарение на които европейските държави са подкрепили създаването на газов хъб «Балкан».

«Такъв проект, като газов хъб, без да имаш реални доставки и количества газ, поне от два-три източника, няма как да говорим за хъб изобщо», смята Ненков. Той припомни, че България има договор до 2030 година с руската страна за доставка и транзит, което според него запазва нашата транзитна роля.

Ненков подчерта още, че страната ни има добра инфраструктура, но предстоят още инвестиции. «Правителството работи точно в тази посока – да запазим, а и да надградим своята транзитна роля», допълни Ненков

Канал 3

Тагове: ; ; ; ; ;