Коалицията щеше да се счупи, ако имаше едностранно решение на ПГ на ГЕРБ за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Сега имаме друга хипотеза, в която Валери Симеонов има свое волеизявление за напускане на вицепремиерския пост и връщане в Народното събрание.

Това коментира пред журналисти в парламента председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседание на председателския съвет на парламента. Това съобщава БТА.

  «Всичко е в диалог. Всичко, което е взето като решение, е от страна на Обединени патриоти, респективно НФСБ. Това е тяхно решение, с което ние сме се съгласили», обясни той. 
  

По отношение на настояването на БСП премиерът да присъства в пленарна зала при гласуване на промените в кабинета Цветанов заяви, че Бойко Борисов е уведомен, но в момента има заседание на Министерския съвет.

Той допълни, че в парламента вицепремиер е представил мотивите към проекторешението за промени в правителството.
Разбиранията ни за парламентарна република се разминават, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.

Той подчерта, че сме парламентарна република и е съвсем нормално премиерът да е в зала и да защити предложението си за промени в кабинета. Може би не смеят или ги е страх да извикат министър-председателя, коментира Стойнев.
Народното събрание не е поправителен дом за провалили се министри и целият народ очаква Валери Симеонов да напусне политиката като цяло, коментира председателят на «Воля» Веселин Марешки.

Той посочи, че не се борят за местата на патриотите в правителството и ще подкрепят номинацията за нов вицепремиер на мястото на Симеонов.

Марешки обаче допълни, че част от биографията на номинираната Марияна Николова го притеснява — това, че е била част от «Топлофикация София».

Ние знаем, че дружеството не се развива добре и винаги е воденичен камък за всяко едно управление, допълни той.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;