Преди 85 години Руският дом в Белград отвори вратите си. Днес това е прозореца към света на Русия, център на културен, научен и езиков обмен между братските народи на Руската Федерация и Сърбия.

Надяваме се, че Руският дом в Белград и в бъдеще ще води активна културна дейност в Сърбия.

Това съобщава Россътрудничество.

Днес се съобщи, че в Русия ще се появи сръбски културен център

Това съобщи премиерът на страната Ана Брнабич в своята реч по време на церемонията по отбелязванета на 85-та годишнина от «Руския дом» в Белград.

В чест на юбилея руският център за наука и култура по-рано изнесе в центъра «Сава» грандиозен концерт.

«Центърът ще събере около себе си граждани на Сърбия, а също всички, които уважават сръбското културно наследство», каза Брнабич.

Тя каза още, че Русия и Сърбия са свързани с многовековно патньорство.

Споре днея, трудно е да се отдели само едно събитие, олицетворяващо близостта между двете страни, но в годината на края на Първата световна овйна е уместна да се отбележи ролята ан Русия като защитничка на Сърбия от самото начало на тези събития.

«От Сърбия е постъпила официална заявка с искане за доставка на полкови комплект  С-300ПМУ-2 в състава на командния пункт на полка и двете дивизии. Сега искането се намира в процес на разглеждане от компетентните организации на отбранително-промишления комплекс на Русия»,- съобщава източник.

 

Тагове: ; ; ; ;