Парламент - МС - промени -  Марияна Николова

Снимка: БТА

   Бях избрана за заместник министър-председател на Република България, един отговорен пост, който изисква продължаване на започнатото по отношение линията на управленската програма на правителството, а също така повишаване доходите на населението — това са мои приоритети, към които ще се стремя. Това заяви пред журналисти новият вицепремиер Марияна Николова след избора й от Народното събрание.
Работата ми като вицепремиер ще бъде насочена към конкретното изпълнение на програмата на правителството и на приоритетите в коалиционното споразумение, посочи Николова.
«Ресорът на отговорност на досегашния вицепремиер беше много отговорен, това са много министерства, държавни агенции. Аз не зная дали той ще бъде потвърден или изменен, това е прерогатив на министър-председателя да реши», каза Николова. Тя посочи, че теми от значение за нея са здравеопазването и децата. Интерес за мен представляват и децата, те са нашето злато, коментира тя.
Новоизбраната за вицепремиер Марияна Николова заяви пред журналисти в МС, че ще бъде диалогична, а  един от приоритетите й ще бъдат децата.  Един от моите приоритети ще е българското дете каквото и да е то. Аз принципно подкрепям децата, заяви вицепремиерът.
Тя каза, че ще бъде диалогична както с народните представители, така и с майките на децата с увреждания. Като член на кабинета, при заявено искане за среща от страна на конкретна група, в случая, ако са майките, ако са конкретни представители на бранш, винаги съм готова на среща, допълни тя. Николова заяви, че е готова да покани майките на среща или да отиде при тях.
Помолена да даде оценка на протеста на майките, вицепремиерът каза, че протестите, които се случват в последно време, са много различни. По отношение на майките, аз ги разбирам дотолкова, доколкото те наистина са преживели много. Аз също съм майка, допълни тя.
В отговор на въпрос дали застава зад позицията на бившия вицепремиер, че думите му за майките са били изкривени от медиите, Николова, каза, че след като е било оповестено в цялост изявлението на Симеонов, се е разбрал неговият пълен смисъл. Аз мога да отговарям за моите изявления, допълни тя.
По темата за поемането на новия пост тя изтъкна, че за нея това е висока отговорност. Аз съм отговорен човек, не бих отказала такова конкретно предложение, допълни тя и посочи, че иска да изчака какъв ресор ще й бъде възложен от премиера и тогава ще оповести конкретни действия и мерки, които ще предприеме.

Тагове: ;