«Помните ли, когато немското разузнаване предупреди света за наследствения принц на Саудитска Арабия Мохамад бен Салман Ал Сауд още през 2015 година?»

Този въпрос задава иранският телевизионен канал Прес ТВ.

Видеото е на иранския телевизионен канал Прес ТВ.

По-рано съобщихме, че тялото на саудитския журналист Джамал Хашоги е било разтворено в киселина или други химикали, след като е било разчленено в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, заяви турски официален представител, цитиран от Асошиейтед прес. Това съобщи БТА.

Съветникът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган Ясин Актай заяви, че няма друго обяснение защо останките на Хашоги още не са открити един месец след убийството му.
Тази седмица главният прокурор на Истанбул заяви, че Хашоги е бил удушен веднага след влизането си в консулството на 2 октомври, а след това тялото му е било разчленено.
Актай, който е бил приятел на Хашоги, заяви, че според него тялото на журналиста е било разчленено, за да може да бъде разтворено с химикали. Той не даде доказателства в подкрепа на твърдението си.

Вчера президентът Ердоган заяви, че заповедта за убийството на Хашоги е била дадена от най-високо ниво от саудитското правителство, отбелязва АП.

 

Тагове: ; ; ;